Croissants with jam (yeast dough with milk and butter) recipe with photos step by step

Круассаны с джемом (дрожжевое тесто на молоке и сливочном масле) рецепт с фото пошагово

Ingredients

Flour — 300 grams
Milk — 250 ml
Butter — 130 grams
Dry yeast — 8 grams
Sugar — 4 tablespoons
Salt — 1 2 teaspoons
Cherry jam, jam, jam — 250 ml can be any to taste

Excellent, delicious crispy croissants with jam.

  • 250 ml Milk
  • 130 grams of butter
  • 8 grams dry yeast
  • 4 tablespoons sugar
  • 12 teaspoons salt
  • 250 ml Cherry jam, jam, jam can be any to taste
  • How to make Croissants with jam (yeast dough with milk and butter)

    My kids eat these croissants at a time. The dough turns out very tasty and crispy. I want to eat such croissants endlessly.

    Step-by-step recipe

    1.

    Pour warm milk, one spoonful of sugar and yeast into a bowl and mix everything well with a whisk. And leave it in a warm place for 10 — 15 minutes, so that a reaction appears.

    2.
    • Круассаны с джемом (дрожжевое тесто на молоке и сливочном масле) рецепт с фото пошагово

    Put a spoonful of salt and 3 tablespoons of sugar in the flour and mix. We make a hole in the flour and pour the yeast. Next, knead the dough.

    3.
    • Круассаны с джемом (дрожжевое тесто на молоке и сливочном масле) рецепт с фото пошагово

    We take the butter at room temperature and mix it into the dough. Wrap in foil and leave for 1 hour in the refrigerator.

    Next, roll out the dough in the form of a rectangle

    4.
    • Круассаны с джемом (дрожжевое тесто на молоке и сливочном масле) рецепт с фото пошагово

    Cut the dough into triangles.

    5.
    • Круассаны с джемом (дрожжевое тесто на молоке и сливочном масле) рецепт с фото пошагово

    We spread the filling…any jam (to taste).

    6.
    • Круассаны с джемом (дрожжевое тесто на молоке и сливочном масле) рецепт с фото пошагово

    We twist croissants.

    7.
    • Круассаны с джемом (дрожжевое тесто на молоке и сливочном масле) рецепт с фото пошагово

    Line the baking sheet with parchment paper and put the croissants. We put the blanks in a preheated oven at 180 degrees and bake for 15-20 minutes until a beautiful golden crust.

    8.
    • Круассаны с джемом (дрожжевое тесто на молоке и сливочном масле) рецепт с фото пошагово

    Delicious croissants are ready!

    Original content from the site

    Top