Mussels with garlic and cheese sauce recipe with photos step by step

Мидии под чесночно-сырным соусом рецепт с фото пошагово

Ingredients

New Zealand mussels — 1 kg.
Sour cream — 300 ml.
Cheese — 200 gr.
Garlic — 3-4 cloves
Lemon — ½ pcs .
Basil — 2 tsp .
Salt — to taste

Mussels with garlic and cheese sauce

  • 300 ml. Sour cream
  • 200 gr. Cheese
  • 3-4 cloves Garlic
  • ½ piece Lemon
  • 2 tsp basil
  • Salt to taste
  • How to cook Mussels with garlic and cheese sauce

    Mussels with garlic-cheese sauce with basil flavor are just a delicious hot snack for any event. But it is best to eat such a dish with a loved one. Do not be afraid of garlic in the dish – when baking, it loses its sharp taste. For this dish, it is better to take New Zealand mussels – they are large, there is a lot of meat in them and you can pour enough sauce

    Step-by-step recipe

    1.
    • Мидии под чесночно-сырным соусом рецепт с фото пошагово

    1. Pour sour cream into a bowl, add salt.

    2.
    • Мидии под чесночно-сырным соусом рецепт с фото пошагово

    2. Squeeze the juice out of the lemon, add to the sour cream.

    3.
    • Мидии под чесночно-сырным соусом рецепт с фото пошагово

    3. Wash garlic, peel, squeeze it through a press directly into sour cream.

    4.
    • Мидии под чесночно-сырным соусом рецепт с фото пошагово

    4. Add basil.

    5.
    • Мидии под чесночно-сырным соусом рецепт с фото пошагово

    5. Grate the cheese on a fine grater, also add sour cream. Stir.

    6.
    • Мидии под чесночно-сырным соусом рецепт с фото пошагово

    6. Wash the mussels, put them on a baking sheet.

    7.
    • Мидии под чесночно-сырным соусом рецепт с фото пошагово

    7. Pour garlic cheese sauce into each mussel.

    8.
    • Мидии под чесночно-сырным соусом рецепт с фото пошагово

    8. Bake in the oven at 180 degrees for 20 minutes.

    Original content from the site